Thursday, January 31, 2008

Microsoft dot padomus Vista darbības paātrināšanai

Microsoft ir publicējis savā mājaslapā padomus Windows Vista paātrināšanai, kas laikam ir rezultāts daudzo blogos, forumos un rakstos sudzēšanos par vista lēndarbību.
Dotie padomi ātrdarbības palielināšanai nav nekas jauns, kas jau nebūtu pieejams dažādos windows veltītos saitos.
Tiek ieteikts sākot ar tik vieglu, bet tajā pat laikā grūtu uzdevumu, kā datorā nevajadzīgo programmu noteikšanu un attiecīgi tad to atinstalēšanu un beidzot ar nevajadzīgo servisu atslēgšanu.
Raksts šeit.

Read More......

Wednesday, January 30, 2008

Izgatavoti pirmie DDR-3 atmiņas moduļi portatīvajiem datoriem

Qimonda ir pirmie, kas sāks ražot DDR-3 SO-DIMM atmiņas moduļus paredzētus portatīvajiem datoriem. Būs pieejami sākot no PC3-6400 (800Mhz) līdz PC3-10600 (1333Mhz) ar 8-8-8 latency. Moduļi ražoti uz 75nm procesa un izmanto 1,5v.
Pagaidām nav zināms cik maksās ddr3 atmiņa portatīvajiem datoriem, bet ņemot vērā pašreizējās DDR-3 atmiņas cenas galda datoriem, tās noteikti arī būs samērā augstas.

Read More......

Tuesday, January 29, 2008

Kā lietot linux tajā pat laikā atrodoties windows vidē?

Diezgan vienkārši, protams, neiztiekot bez, it sevišķi, pēdējā laikā visvairāk diskutētās - virtualizācijas.
Šeit aprakstīta soli pa solim Ubuntu palaišana ar "Microsoft Virtual PC 2007" programmu.


Read More......

Iznākusi Metasploit 3.1 versija

Diezgan populārārajam testētājam uz "caurumiem" operētājsistēmās un programmās - Metasploit ir parādījusies jaunāka versija - 3.1. Jaunajā versijā ir stipri uzlabots grafiskais interfeiss uz windows platformām, satur vairāk par 450 moduļiem, ieskaitot 256 eksploitus ar kuriem var attālināti lauzt datorus kā arī iPhone hakošanas programma.

Lejupielādēt var oficiālājā saitā

Read More......

Sunday, January 27, 2008

Internetā klīst Windows 7 screenshooti

Windows 7, kura realīzes datums gaidāms kaut kur 2009. gadā, nesen internetā parādījās tā ekrānuzņēmumi.
Gandrīz visos attēlos redzams ne tik daudz atšķirīgais interfeiss no windows vista un arī microsoft izslavētā komand-rindas programma - powershell, kas pavērs plašas skriptēšanas iespējas windows vidē.
Attēli šeit



Papildināts
: Ir parādijies arī windows 7 video no tā paša cilvēka, kas palaidis screenshootus, tādā viedā mēģinot pierādīt, kas tie nav ar photoshop taisīti, bet kur pierādījums, ka windows vista netika vienkārši pāris vietās modificēta?





Read More......

Saturday, January 26, 2008

Skype video failu pievienošanas ievainojamība

Tie kas lieto skype, noteikti ir pamanījuši, ka pagaidām nav iespējams pievienot video ne čatā, ne mood'ā. Pie vainas ir gan dailymotion un metacafe vietnes, gan IE, ar kuru līdzdalību arī organizēta video failu pievienošana skyp'ē. Šajos saitos tika atrasta Cross-Site scripting , kas gan drīzāk ir Cross-Zone scripting ievainojamība, jo skype izmantojot IE, šos video failu saitus laiž ar Local zone privilēģijām, nevis Internet zone. Internet Explorer Local zone uzstādījumos ir daudz mazāk ierobežojumu uz JS/ActiveX un līdz ar to ļaunprātīgiem skriptiem nesagādā lielas problēmas izpildīties uz datora.

Kā demonstrācija internetā tika parādīta kalkulatora programmas palaišanās uz datora, kas tikai izmantoja skype video failu meklēšanas funkciju, kas pierādīja cik bīstama un plaši izmantojama šī ievainojamība var būt un iespējams pavērt iespēju jauna vīrusa izplatībai caur skype.




Sīkāk šeit

Video:

Read More......

Friday, January 25, 2008

Vista SP-1 fināla versija jau gaidāma tuvākajās nedēļās

Kaut arī microsoft solījās 1 servisa paku izlaist tikai kaur kur pirmā ceturkšņa beigās, kas nozīmē ap 31. martu, tomēr vairāki ziņu avoti ir ieguvuši informāciju, ka tas varētu notikt daudz ātrāk, iespējams jau 15. februāri. Tiesa ja testēšanas procesā tiks atklāta kāda jauna ievainojamība vai nepilnība, šis realīzes datums var tikt atlikts arī līdz marta beigām.

Read More......

Wednesday, January 23, 2008

AMD izlaiž divkodolu HD3870 X2 videokarti

AMD klajā nākusi ar savu jaunāko videokarti - HD 3870 X2, kura sevī ietver divus videoprocesorus, jeb vienkāršāk sakot divas videokartes vienā. Videokarte ir bāzētā uz RV670 grafiskā čipa līdz ar to nāk klāt arī tādi labumi kā directx 10.1, shader 4.1, GDDR3, VC-1 un H.264 kodeku dekodēšana uz videokartes GPU, tādējādi atslogojot no darba datora procesoru.



Tomēr arī ar šādām specifikācijām, videokarte ievērojami nedominē spēlēs...


Viena no spēlēm, kurā videokarte spēja parādīt ievērojami labu rezultātu ir "Call Of Juarez", bet pārējās spēlēs tā neizceļas ar īpašu pārspēku:




Read More......

Tuesday, January 22, 2008

Izgatavots telefons ar ielokāmu displeju

Polymer Vision izgatavojusi mobīlo telefonu "Readius" ar ielokāmu displeju. Pasaulē šāds telefons pagaidām ir vienīgais, kuram ir iespēja 5" (13cm) displeju "ielocīt" atpakaļ telefonā, kad tas vairs nav vajadzīgs izmantošanai. "Readius" izmanto tā saucamo elektroniskā e-papīra displeja tehnoloģijas, kas ļauj ne tikai displeju "ietīt"atpakaļ, bet arī ievērojami paildzināt telefona akumulatora darbības ilgumu (apm. 30h), jo šādam displejam nav vajadzīgs liels strāvas daudzums. Pagaidām "Readius" displejs spēj rādīt tikai melnbaltās krāsās, kas ir diezgan ievērojams trūkums.


Read More......

Sunday, January 20, 2008

Ievainojamība flash failos paver iespēju maršrutētāju (router) uzlaušanā

Atklāta ievainojamība flash failos (swf), kas ļauj uzlauzt maršrutētāju caur pārlūkprogrammu. Uz maršrutētāja tikai jābūt ieslēgtai UPnP (Universal Plug and Play) iespējai.

Visa vaina slēpjas UPnP, kas ļauj konfigurēt maršrutētāju bez autorizācijas.
UPnP nodrošina gan portu forwardingu, DNS uzstādījumu maiņu u.c. uzstādījumu korigēšanu bez jebkādas paroles ievadīšanas.

No vienas puses tas atvieglo to programmu darbību kurām ir vajadzīgi atvērti porti no ārpuses (piem. kā emule), jo ar šo protokolu tās pašas uz maršrutētāju atver sev vajadzīgos portus (uztaisa forwardingu) lietotāja vietā. Bet ar flash failu ir iespējams šīs darbības veikt attalināti, lietotājam nezinot, no lietotāja tiek prasīts tikai apmeklēt tādu ļaunprātīgu vietni, kas satur šo speciāli veidoto flash failu.

Sīkāk šeit

Read More......

MS08-001 TCP/IP, ICMP, IGMP ievainojamība

Parādījusies kārtējā bīstamā ievainojamība operētājsistēmās Windows 2000/XP/2003/VISTA, kuras izmantošana ļauj attālināta koda izpildi (datora pārņemšanu savā kontrolē) vai mazāk ļaunākajā gadījumā tās "nokāršana", pēc kuras bez datora restartēšanas neiztikt.

Ievainojamība eksistē TCP/IP, IGMP, ICMP, RDP protokolos.

Bīstamās ievainojamības galvenokārt skar Windows XP/2003/VISTA operētājsistēmas, Windows 2000 ir iespējama tikai tās "nokāršana" un pie tāda noteikuma, ja ir ieslēgts Router Discovery Protocol (RDP) protokols, kas savukārt pēc noklusēšanas ir izslēgts.

CVE-2007-0069
CVE-2007-0066

Publiskais exploit's uz publicēšanas laiku pieejams tikai CANVAS lietotājiem:
http://immunitysec.com/partners-index.shtml

Read More......
 
START.LV